TAKIM JUBILAR I 25 VJETORIT TË KRIJIMIT TË URDHRIT TË MJEKËVE TË SHQIPËRISË 06 QERSHOR 2019

Shtyp

 

Në datën 6 Qershor 2019, pranë Tirana International Hotel u mbajt Takimi Jubilar i 25 vjetorit të krijimit të Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë.

Në këtë event të rëndësishëm për Urdhrin e Mjekëve, morën pjesë Znj. Ogerta Manastirliu, Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, anëtarë të Komisionit Parlamentar të Punës, Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata, drejtues të Fakultetitt të Mjekësisë, të Mjekësisë Dentare, të Universitetit “Zoja e Këshillit të Mirë”, drejtues të institucioneve shëndetësore publike dhe private, ish ministra të shëndetësisë, anëtarë të Asamblesë Kombëtare të UMSH-së, Presidentët e të 12 Këshillave Rajonale të UMSH-së, anëtarë të thjeshtë, etj.

Në këtë Takim Jubilar morën pjesë personalitetet më të larta të organizmave ndërkombëtare ku UMSH aderon, kryesuar nga Prof. Dr. Leonid Eildelman – President i Shoqatës Botërore Mjekësore (WMA), Sekretari i Përgjithshëm Dr. Otmar Kloiber i kësaj shoqate, Prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery – President i Komitetit të Përhershëm të Mjekëve Evropianë (CPME) dhe Sekretarja e Përgjithshme e këtij Komitetit Znj. Annabel Seebohm, Dr. Jose Santos – President i  Këshillit Evropian i Urdhërave Mjekësorë (CEOM), Prof. Asoc. Andrey Kehayov – President i SEEMF, përfaqësues të lartë të Dhomave të Mjekëve të Italisë, Spanjës, Portugalisë, Luksenburgut, Këshillit të Përgjithshëm Mjekësor të Britanisë së Madhe, Gjermanisë, Serbisë, Hungarisë, Francës, Kosovës, Zvicrës, Greqisë, Malit të Zi, Belgjikës, Sllovenisë Bosnjë-Hercegovinës, Qipros, Bullgarisë, etj.

 

Ky event u hap nga Dr. Fatmir Brahimaj, President i Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë me temë “Arritjet dhe Sfidat e UMSH-së.”

 

U pasua me fjalët përshëndetëse të Znj. Ogerta Manastirliu - Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, të Prof. Dr. Leonid Eildelman – President i Shoqatës Botërore Mjekësore (WMA), të Prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery – President i Komitetit të Përhershëm të Mjekëve Evropianë (CPME), të Dr. Jose Santos – President i  Këshillit Evropian i Urdhërave Mjekësorë (CEOM),  të përfaqësuesve të lartë të Urdhrit të Farmacistëve, Stomatologëve dhe Infermierëve të Shqipërisë,

 

Ju dhanë Titulli “Nderi i Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë” (pas vdekjes)

 

Me motivacion: Figurë e shquar e Mjekësisë Shqiptare, i paharruar përkushtimi dhe devocionin të jashtëzakonshëm, duke sakrifikuar jetën në kryerjen e detyrës së shenjtë të mjekut. Mbetet një frymëzim i madh për bluzat e bardha.

 

Dr. Kujtim Hysi

Dr. Zana Floqi 

Dr. Nefail Metollari

Dr. Agim Qarri

Dr. Dionis Napuçe

Dr. Sandër Baloi

 

Prof. Dr. Koço  PORO – ish Presidenti i parë i UMSH-së

 

Ju dha titulli “Nderi i UMSH-së”

 

Prof. Dr. Besim Elezi – Figurë e shquar e Mjekësisë Shqipëtare

Dr. Din Abazaj – President i UMSH-së 1999-2015

 

 

Ju dha Titulli “Mirënjohje e Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë “  (pas vdekjes)

 

Dr. Raif Hasani – Sekretar i Përgjithshëm 1994-2000

Dr. Shaqir Krasta – Sekretar i Përgjithshëm 2000-2015

Dr. Vehbi Kovaçi – ish President i Këshillit Rajonal të UMSH, Qarku Shkodër

Dr. Andrea Dhimitri -  ish President i Këshillit Rajonal të UMSH, Qarku Durrës

 

 

Ju dha titulli “Mirënjohje e UMSH-së”

 

Prof. Dr Ruzhdie Qafmolla – Zv. Presidente e UMSH-së 2000-2014

Dr. Miltiadh Veveçka - ish President i Këshillit Rajonal të UMSH, Qarku Berat

Dr. Yzedin Isufi - ish President i Këshillit Rajonal të UMSH, Qarku Fier

Dr. Faik Toska - ish President i Këshillit Rajonal të UMSH, Qarku Fier

 

 

Urdhrit të Farmacistëve të Shqipërisë

Urdhrit të Stomatologëve të Shqipërisë

Urdhrit të Infermierëve të Shqipërisë

Swiss Development and Cooperation Agency

General Medical Council (UK)

German Medical Association